dijous, 23 de maig de 2024
TENDÈNCIES

Pisos dels 90: estètica, característiques i com adaptar-los avui en dia

Els pisos construïts a la dècada dels 90 tenen un encant particular que els distingeix d'altres èpoques. Amb una combinació de materials i estils que reflecteixen les tendències d'aquells anys, aquestes llars ofereixen una base sòlida i versàtil per ser remodelades i adaptades a les necessitats i gustos contemporanis. En aquest bloc, explorarem les característiques estètiques dels pisos dels 90 i com els pots actualitzar amb remodelacions i decoració modernes.

Característiques Estètiques dels Pisos dels 90

1. Materials i Acabats:

- Sòls de parquet i ceràmica: el parquet de fusta i les rajoles de ceràmica eren comunes. Tots dos materials aporten durabilitat i una estètica acollidora.

- Marbre i Granit: Utilitzats en cuines i banys, aquests materials reflectien una preferència per acabats elegants i duradors.

- Alumini i PVC: Molt utilitzats en fusteria exterior, especialment en finestres i portes.

2. Distribució d'espais:

  - Cuines Independents: Sovint separades de la resta de la vivenda, amb una delimitació clara entre les àrees de treball i la resta de la llar.

- Salons Amplis: Els salons eren espais principals per a reunions familiars, amb dimensions generoses.

- Dormitoris: Generalment més petits en comparació dels estàndards actuals, però funcionals.

3. Colors i Textures:

  - Colors Pastís i Neutres: Les parets solien pintar-se en tons pastís o colors neutres, creant ambients tranquils i acollidors.

- Papers Pintats: Amb patrons variats, des de florals fins a geomètrics, eren molt populars.


Adaptant Pisos dels 90 a l'Estètica Actual

1. Renovació de Sòls:

- Actualització del Parc: Si el teu pis té parquet original, una bona opció és restaurar-lo. Polir i envernissar li pot tornar la brillantor natural i aportar un toc vintage renovat.

- Sòls Laminats o Vinílics: Per a un canvi més radical, aquests materials són opcions modernes i resistents, disponibles en una àmplia gamma de dissenys.

2. Modernització de Cuines i Banys:

- Obertura d´Espais: Integrar la cuina amb el saló és una tendència actual que pot modernitzar l´espai significativament. Enderrocar parets no estructurals i crear una cuina oberta aporta amplitud i lluminositat.

- Nous mobles i electrodomèstics: Opta per electrodomèstics d'acer inoxidable i mobles de línies simples per donar un aire contemporani. Taulells de quars o granit poden aportar durabilitat i estil.

3. Paleta de Colors:

- Colors Neutres i Accessoris Vibrants: Pinta les parets en tons neutres com a blanc, gris o beix. Afegeix color a través d'accessoris com coixins, quadres i catifes.

- Papers Pintats Moderns: Substitueix els antics papers pintats per dissenys actuals. Els motius geomètrics i els colors metal·litzats són opcions en tendència.

4. Il·luminació i Decoració:

- Il·luminació LED: Substitueix els antics llums per il·luminació LED, que és més eficient i ofereix una llum més càlida i homogènia. Afegeix llums de disseny modern per a un toc sofisticat.

- Decoració Minimalista: Menys és més en la decoració contemporània. Opteu per mobles funcionals i eviteu la sobrecàrrega d'objectes decoratius. Incorpora elements naturals com a plantes per afegir frescor i vida a l'espai.


Remodelar un pis dels 90 pot ser una tasca emocionant i gratificant. Aprofitar les característiques originals i combinar-les amb tendències modernes permet crear una llar única que respecta la història de l'espai mentre s'adapta a les necessitats actuals. Si estàs pensant en donar un nou aire al teu habitatge, considera aquestes idees i transforma la teva llar en un espai que combini el millor del passat i del present. Si necessites assessorament professional o desitges explorar opcions de pisos disponibles, no dubtis en contactar amb nosaltres. Som aquí per ajudar-te a trobar i transformar la casa dels teus somnis.

Juntem la globalitat dels serveis i l'atenció personalitzada a parts iguals. Ens agrada parlar clar, ser honestos i trencar els estereotips immobiliaris.