divendres, 20 de novembre de 2020
TENDÈNCIES

Domòtica | Control total de la nostra casa

Avui dia, ja és possible controlar la nostra llar des del telèfon intel·ligent o a través de la veu gràcies a la domòtica a casa.

Fins fa poc quan parlàvem d'una casa intel·ligent ens imaginàvem una casa d'una pel·lícula de ciència-ficció. Però avui dia ja és possible controlar la nostra casa des del telèfon intel·ligent o a través de la veu. En l'article d'avui us parlarem de com iniciar un projecte de domòtica a casa vostra.

Gràcies a obrir la porta a la tecnologia intel·ligent podrem controlar remotament persianes i finestres, el consum d'energia, automatitzar la il·luminació i el reg, controlar la calefacció i l'aire condicionat, revisar que les portes i finestres estiguin tancades, apagar els aparells elèctrics per a reduir el consum d'energia…


Beneficis de la domòtica a casa

Una casa domòtica té molts beneficis, destacant la seguretat, l'eficiència energètica i el confort.

Una casa intel·ligent és més segura, ja que la podem controlar i vigilar a través del nostre telèfon intel·ligent. Si ens hem oblidat una finestra o porta oberta, no hem connectat l'alarma… tot això i molt més ho podrem solucionar remotament.

Arribar a casa i trobar-la gelada a l'hivern i calenta a l'estiu és molt incòmode i desagradable, però tampoc deixarem la calefacció i l'aire condicionat encesos tot el dia. Gràcies a la domòtica podrem controlar aquests sistemes i podrem programar-los o encendre'ls telemàticament perquè quan arribem a casa, la trobem a la temperatura ideal.

L'estalvi energètic és molt important, ja que amb el control remot dels nostres electrodomèstics, llums i sistemes de calefacció podrem encendre'ls només quan sigui necessari. La nostra butxaca i el planeta ens ho agrairan.


Què necessitem per al nostre projecte de domòtica?

Controlador intel·ligent

Necessitem un cervell del sistema, normalment és l'aplicació del fabricant. Per això haurem de descarregar l'aplicació i seguir els passos que ens indiquin per a poder tenir un control total del dispositiu.


Sensors

Els sensors indiquen al dispositiu què fer i com fer-ho. Podem tenir sensors de moviment, de temperatura, de llum... Per exemple, el control de moviment pot fer que es dispari l'alarma i que s'encenguin o apaguin les llums.


Actuadors

Els actuadors són la part de la domòtica que realitza una acció. Si tenim un sensor de pluja, els actuadors faran que es reculli el tendal i es tanquin totes les finestres.


Interfície

La interfície és la maquinària amb la qual s'interconnecten tots els dispositius i ens permet controlar tot l'habitatge des d'un únic sistema operatiu.

És cert que la instal·lació inicial pot ser elevada, però s’amortitza en uns quatre anys, ja que l'estalvi energètic rondarà el 25%.


Com veieu el món de la domòtica està en constant evolució i ens permet tenir un fort control de la nostra llar. Serà imprescindible tenir una bona instal·lació de wi-fi perquè no tinguem problemes de comunicació amb i entre els dispositius.


Unim globalitat de serveis i atenció personalitzada a parts iguals. Ens agrada parlar clar, ser honestos i trencar els estereotips immobiliaris.