En l'article d'avui us donarem alguns consells per millorar la velocitat i veure els errors comuns que acostumem a realitzar a l'hora d'instal·lar el router.
L'ús que fem de la xarxa wifi del nostre habitatge va en augment i moltes vegades això es tradueix en una disminució de la velocitat de navegació. Si apostem per una casa intel·ligent, cada vegada són més els dispositius que funcionen a través del wifi. Si a més li afegim el teletreball, classes diverses i el visionat de sèries i pel·lícules a la smartTV, pot ser que el nostre wifi es col·lapsi.
Ubicació del router
Si volem treure el màxim partit a la nostra connexió, la ubicació del router és determinant. La potència del senyal és inversament proporcional a la distància, així que hem de col·locar-ho en la part central de l'habitatge.
Parets, mobles, sostres i terres són elements que funcionen com a obstacles perquè arribi el senyal wifi. Aquests elements no són evitables, per això és important decidir on instal·lar el router.
Hem de col·locar-lo allunyat de parets, racons i sobretot evitar tenir-lo encastat en algun moble, envoltat per gairebé tots els seus costats. És recomanable col·locar-ho en una posició relativament alta, ja que envia les ones cap avall i així no desaprofitem part del seu abast.
Revisar l'antena
No tots els routers ho permeten, però canviar les antenes ens pot donar més potència. Els últims models tenen incorporades les antenes de manera que no sobresurten del dispositiu, així que no serà possible canviar-les.
Si el vostre mòdem té dues antenes, recordeu que han de formar un angle de 90 graus, una ha d'estar en vertical i l'altra en horitzontal. D'aquesta manera millorem la cobertura en els dispositius que estan més allunyats.
Apostar per amplificadors de senyals
Si volem aconseguir cobertura wifi en tot l'habitatge, podem instal·lar amplificadors i repetidors de xarxa que estenen l'àrea de cobertura. Aquests dispositius capten el senyal i l'amplifiquen, ja sigui mantenint la xarxa wifi original o creant-ne una pròpia.
Una de les opcions més utilitzades en els últims anys és la instal·lació de xarxes Mesh o xarxes en malla, capaces d'oferir una cobertura millorada. Aquest tipus de xarxa està formada per una base principal que es connecta amb diferents punts d'accés que es comuniquen entre ells per mitjà d'un enllaç sense fil.
Mantenir els dispositius actualitzats
Un altre dels motius pels quals la xarxa wifi pot anar més lenta del que deuria, és que el software i el firmware, tant dels dispositius com del router, no estan actualitzats. Alguns dispositius s'actualitzen automàticament, però altres no. Haurem de llegir les instruccions d'ús per saber en quins hem de realitzar l'actualització manualment.
És important mantenir actualitzats tots els dispositius i no únicament perquè vagin més ràpids, sinó per millorar la seva seguretat i evitar que puguin ser hackejats.
Renovar el router
Si el nostre router ja té molts anys és possible que hagi quedat desfasat. Podem posar-nos en contacte amb el nostre proveïdor de wifi i que ens informin de les últimes novetats o podem comprar-lo pel nostre compte.
Com podeu veure, són diverses les accions que podem realitzar en el nostre habitatge per a millorar la velocitat de la nostra xarxa wifi i poder gaudir de tots els beneficis que ens aporta.